Toplumdaki sosyo-kültürel ve ekonomik değişimler, ayrıca turizm sektöründeki gelişmeler, yiyecek – içecek hizmetleri alanın da gelişimini hızlandırarak, önemli bir iş kolu haline dönüşmesini sağlamıştır.
Bu alanda eğitim alan öğrencilere alan ve dalları ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra yeniliğe ve değişikliğe uyum sağlayabilen çevresindeki insanlarla uyum sağlayabilen çevresindeki insanlarla iletişim kurabilen yaratıcı eleştiriye açık bireyler olarak toplumda y
Program 4 yıl olarak tasarlanmış 9 ve 10. sınıflarda ortak dersler ve ortak alan dersleri, 11 ve 12 sınıflarda dala yönelik uygulamalar ve dersler yer almaktadır öğrencilerin tamamı en az 300 saat olmak üzere işletmelerde beceri eğitimi yapmaktadır. 12. sınıfta bir grup öğrenci ile okul sipariş atölyesinde, atölye şefi öğretmen denetiminde çevreden gelen siparişler yapılmaktadır.er almaları hedeflenmiştir.
Mezun olan öğrenciler yükseköğrenime devam edebilmekte (2 yıllık meslek Y.O. yada 4 yıllık lisans programlarına ) , ya da çevresindeki yiyecek – içecek hizmetlerinde çalışabilmektedir.
Alana ait 5 dal bulunmaktadır. Bunlar; Mutfak , Pastacılık , Servis , Bar , Host ve hosteslik şu şekildedir
Okulumuzda atölye donanımı ve öğretmen kadrosu ve öğrenci talepleri dikkate alınarak Mutfak ve Pastacılık dalları açılmaktadır. Öğrencilerin çoğu 12. sınıfta dallarına uygun pastacı, kafe, restoran, otel ve resmi kurum mutfaklarında staj yapmaktadır.
Son yıllarda alanımıza olan talep oldukça fazladır mezun olan öğrencilerimizden yükseköğrenime gitmeyenler alanları ile işletmelerde iş bulabilmektedir.